Vallen, feromonen en lokstoffen

Op deze pagina ziet u alle vallen, feromonen en lokstoffen die wij verkopen.

Resultaat 1–9 van de 18 resultaten wordt getoond

Zijbalk weergeven

Vallen

Het ophangen van vallen heeft als doel om plaaginsecten weg te vangen. Met een feromoon of een lokstof wordt het plaaginsect naar de val gelokt.

Feromonen

Feromonen zijn soort specifieke stofjes waar mannetjesmotten op af komen. Elke soort mot heeft een eigen feromoon (luchtje). Door een feromoon in een val te doen worden de mannetjesmotten de val in gelokt en gevangen. Een weggevangen mannetje kan niet meer paren met het mottenvrouwtje waardoor er minder eileg door vrouwtjes komt. Het is geen waterdicht systeem (immers kan het mannetje al met een vrouwtje gepaard hebben voordat het de val in vliegt) maar het brengt een plaag wel naar meer acceptabel niveau. Hoe meer jaar gebruik wordt gemaakt van het wegvangen met behulp van feromonen hoe lager de plaagdruk elk jaar wordt.

Lokstoffen

Lokstoffen zijn stoffen waar een bepaald vliegje op af komt zoals bijvoorbeeld de kersenvlieg. De vliegjes vinden de lokstof lekker. Door de lokstof in een val te doen kunnen de vliegjes worden weggevangen. Hoe meer vliegjes zijn weggevangen hoe minder nieuwe eitjes zullen worden gelegd. ook hierbij geldt dat hoe meer jaar wordt gewerkt met het wegvangen met behulp van lokstoffen hoe minder de plaag elk jaar wordt.