Wat is er met mijn plant aan de hand?

Kamerplanten geven sfeer en gezelligheid in kantoorgebouwen en in huis. Naast dat kamerplanten erg mooi zijn, zijn er nog meer voordelen aan planten. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat planten een positief effect hebben op het humeur. Daarbij zorgen planten voor een betere concentratie en voor minder stress. In een ruimte met planten is de luchtvochtigheid beter en heerst een betere akoestiek door de geluiddempende werking.

infographic tuiniernatuurlijk.nl

Hoe krijg je mooie planten?

Voor de planten buiten geldt min of meer hetzelfde. Een balkon of tuin met planten geeft sfeer en gezelligheid. Daarbij is tuinieren heel goed voor de mentale gezondheid en kun je in de tuin of op het balkon, onder het genot van een hapje en een drankje, even tot rust komen.

Voor mooie planten in huis of tuin hoef je helemaal geen professionele kweker te zijn. Door een paar simpele stappen te volgen krijg je al mooie planten.

Download infographic ''mijn plant natuurlijk mooi''

  • Leven jouw planten maar een paar maanden?
  • Heb je bruine, gele of plakkerige bladen?
  • Heb je bruine plekken in je gazon?

Wil je vanaf nu ook altijd mooie planten? Download deze infographic en je wordt ook een pro in plagen bestrijden.

Heb je vragen? laat het ons weten?

Wat leer je?

Mis deze tips niet!

Download infographic ''mijn plant natuurlijk mooi''

Leven je planten maar een paar maanden?
Heb je bruine, gele of plakkerige bladen?
Heb je bruine plekken in je gazon

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Tips voor mooie planten?

1) Hou rekening met de standplaats van een plant. Voor kamerplanten geldt: kijk of de plant veel licht nodig heeft of juist liever op een donker plekje staat. Kamerplanten staan niet graag op een tochtige plek. Voor tuinplanten geldt: staat de plant graag in de zon of in de schaduw? Is de plek niet te nat en is de grondsoort wel geschikt voor de plant. Als je bijvoorbeeld een zuurminnende plant in de kleigrond zet zal de plant niet gaan groeien. Dan zal je of voor andere planten moeten kiezen of de plant in een plantgat gemengd met tuinturf moeten zetten.  

2) Geef voldoende water en voeding maar zeker niet teveel. Kijk naar de behoefte van de planten en pas daar je gift op aan. Teveel voeding maakt de plant vatbaarder voor ziekten en plagen. 

Soms echter kleurt het gras opeens bruin of een plant helemaal geel of er komen bijvoorbeeld gaten in het blad. Als je wilt weten welke plaag in jouw plant of gazon aanwezig is dan is de infographic “Mijn plant natuurlijk mooi” heel handig. Deze tekening van de plant laat goed zien welke plaag welke schade geeft en waar deze zich in de plant bevindt. Zo bepaal je eenvoudig waar jouw plant last van heeft en of je er wat aan moet gaan doen. 

De waardering van tuiniernatuurlijk.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 268 reviews.