✅biologisch en effectief tegen meerdere plagen als bladluis, trips, wolluis, bladvlo etc.
✅Voor binnen en buiten gebruik
✅Product bevat larven die niet kunnen wegvliegen. Ze moeten eerst eten om te kunnen verpoppen tot groene gaasvlieg
✅vers product van goede kwaliteit
Bodemroofmijt Hypoaspis miles (oftewel Stratiolaelaps scimitus) in een strooikoker gemengd met vermiculiet en turf.
✅biologisch en effectief tegen rouwvliegjes, tripspoppen, wortelwolluis en springstaarten
✅eet eitjes, larven en poppen van rouwvliegjes
✅goede kwaliteit roofmijten
✅vers product
10 gele vangplaten voor het signaleren en wegvangen van witte vlieg, mineervlieg, varenrouwmug en trips.
✅goede kleefkracht
✅gifvrij
✅past door de brievenbus
✅op voorraad dus snelle verzending
Trips bestrijden
Trips kwam met name alleen binnen voor. Sinds enkele jaren zien we ook veel trips in buitenplanten. Trips komt voor in kamerplanten, bonen, paprika, komkommer, hortensia, euonymus, sering, etc.
Het schadebeeld van trips
Trips prikt de plantencellen aan en zuigt de cellen leeg. Hierdoor ontstaan zilvergrijze vlekje met zwarte stipjes. Vaak zit trips in de kop van de plant. Als daar geprikt wordt en het blad groeit vervolgens uit ontstaat er groeimisvorming. Ook prikken ze in een bloemknop of vruchtaanleg. Deze groeien vervolgens ook misvormd uit.
Hoe ziet trips eruit
Tripsen zijn kleine gevleugelde insecten van tussen de 0,5 en 2,5 mm groot. Ze zijn slank met een kleine kop. Afhankelijk van de soort trips kan een volwassen trips zwart of geel zijn. De larven zijn meestal wit, geel of oranje van kleur.
De levenscyclus van trips
Een trips doorloopt in zijn leven 6 stadia namelijk: eistadium, eerste larvenstadium, tweede larvenstadium, een voorpopstadium, een popstadium en het volwassen stadium. De eitjes worden gelegd in de bladeren, bloemblaadjes of in zachte stengeldelen. Zodra de larve uit het ei komt begint deze met het eten van plantenweefsel aan de onderkant van het blad. Aan het einde van het tweede larvenstadium laat de trips zich op de grond vallen om te gaan verpoppen tot volwassen trips.
Biologische bestrijding van trips
De volwassen trips kunt u signaleren op blauwe of gele vangplaten. Door meerdere vangplaten op te hangen wordt trips ook weggevangen wat helpt bij de bestrijding.
Biologische bestrijding van trips is mogelijk met roofmijten, roofwantsen en gaasvliegen. Roofmijten Amblyseius cucumeris en Amblyseius swirskii eten alleen de jongen tripslarven. Roofmijt Hypoaspis eet de tripspoppen in de grond. Roofwantsen en gaasvliegen eten zowel het eerste- als tweede larvenstadium en het volwassen stadium van trips. Eitjes worden door geen enkele natuurlijke vijand bestreden omdat deze verscholen liggen in de bladeren of stengels van planten.
Lees meer over trips in kamerplanten in onze blog