Gele vangplaten voor het wegvangen van rouwvliegjes, trips, witte vlieg, kersenvlieg en cicaden
Vanglaten worden gebruikt om plagen in een vroeg stadium te signaleren. Ook worden ze in haarden (een plek met veel insecten, bijvoorbeeld van wittevlieg) gehangen om zo de volwassen vliegjes weg te vangen en de plaagpopulatie naar beneden te brengen.
Hoe werken gele vangkaarten
Vangkaarten hebben als eigenschap dat de specifieke kleur geel insecten aantrekt. Insecten vliegen naar de vangplaat toe, gaan erop zitten en plakken vast door de lijm op de plaat. Zo kunnen plaaginsecten (witte vlieg, trips, varenrouwmug/rouwvliegjes en cicaden) op natuurlijke wijze worden weggevangen.
Verpakking
1 verpakking bevat 10 vangkaarten van 25cmx10cm. De voorste en achterste plaat zijn aan 1 kant belijmd zodat de platen uit de verpakking te halen zijn. Door de niet belijmde kant op een vangplaat met lijm te plakken en los te trekken maak je de voorste en achterste platen ook aan twee kanten belijmd.
Gebruik van vangplaatÂ
Hang de vangplaat 10-15 cm boven de kop van de plant en vervang de plaat indien nodig.
De vangkaarten zijn UV- en weersbestendig en daardoor zowel binnen als buiten te gebruiken. Zorg er wel voor dat nieuwsgierige poezen niet bij de kleefplaten kunnen komen en er buiten geen andere insecten worden weggevangen.
Met de vangplaten wordt alleen het volwassen stadium van het plaaginsect gevangen. Daarom is het zinvol om nog andere natuurlijke vijanden in te zetten die een ander stadium bestrijdt. Zo bestrijden aaltjes de larven van de rouwvliegjes en is de combinatie van aaltjes en plakplaatjes zeer effectief. Aaltjes en plakplaatjes zijn samen voordeliger te koop als het varenrouwmugpakket. Ook de bodemroofmijt Hypoaspis is een welkome aanvulling bij de rouwvliegjesbestrijding en de tripsbestrijding.
Ac Kok (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
Ciska (geverifieerde eigenaar) –
Doet absoluut wat het moet doen.
W.H. Visser (geverifieerde eigenaar) –
Werkt prima Ik gebruik het al een aantal jaren